Η διατροφή στην τρίτη ηλικία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της υγείας, της ευεξίας και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.
Καθώς τα χρόνια περνούν, οι διατροφικές τους ανάγκες και ο τρόπος με τον οποίο απορροφούν και χρησιμοποιούν τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να αλλάξουν.
Ορισμένες κατευθυντήριες αρχές για μια υγιεινή διατροφή στην τρίτη ηλικία
Ποικιλία και ισορροπία Προωθούμε μια διατροφή πλούσια σε ποικιλία τροφίμων που καλύπτουν όλες τις θρεπτικές ανάγκες. Προτρέψτε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, πρωτεϊνών χαμηλής λιπαρότητας και υγιεινών πηγών λιπαρών.
Ενυδάτωση Ενθαρρύνουμε την κατανάλωση αρκετού νερού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η αντίληψη της δίψας μπορεί να εξασθενήσει με την ηλικία.
Προσαρμοσμένες ποσότητες Επισημάνετε την σημασία του να τρώνε σε μικρότερες ποσότητες, καθώς ο μεταβολισμός τους μπορεί να επηρεαστεί και ο ρυθμός της μεταβολής τους να επιβραδυνθεί.
Φροντίδα των οστών Ενθαρρύνετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο και βιταμίνη D για τη διατήρηση της υγείας των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Πρόληψη ανεπιθύμητου βάρους Προσέχουμε την κατανάλωση τροφών υψηλής ενέργειας και την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης και λιπαρών.
Αντιμετώπιση προβλημάτων σίτισης Πολλές φορές η περιορισμένη ικανότητα μάσησης ή η ανορεξία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά ζητήματα για τον οργανισμό.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή τον προγραμματισμό ραντεβού.