2410614002 Σκοπάδων 7, Λάρισα m_stavs@yahoo.gr
hero image
 
 

ΠΑΙΔΙΚΗ & ΕΦΗΒΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σταυράκη Μαρία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Λάρισα


Η παιδική και εφηβική διατροφή και η παχυσαρκία είναι θέματα μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία και την ευημερία των νέων. Η σωστή διατροφή σε αυτές τις ηλικίες είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη, την υγεία και την πρόληψη πολλών χρόνιων νοσημάτων.

Παρόλο που η παχυσαρκία μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως γενετικοί και περιβαλλοντικοί, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της. 

Οι παιδικές και εφηβικές διατροφικές συνήθειες σχηματίζονται συχνά σε αυτές τις ηλικίες και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των νέων και τις μελλοντικές τους επιλογές.

 
 
 
 
 

 


Ορισμένες κατευθυντήριες αρχές για την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους περιλαμβάνουν:

 

 
 
Υγιεινές επιλογές τροφίμων
Προτρέπουμε τα παιδιά και τους εφήβους να καταναλώνουν μια ποικιλία τροφίμων που περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, υδατάνθρακες χαμηλής γλυκαιμικής δράσης και πρωτεΐνες χαμηλής λιπαρότητας.
     
 
Υγιεινές συνήθειες διατροφής
Προάγουμε τον κανόνα των τριών γευμάτων την ημέρα μεταξύ των γευμάτων και των σνακ. Περιορίστε την κατανάλωση υπερτροφών όπως γλυκά, αλμυρά και ανθρακούχα ποτά.
 
     
 
Ένταση φυσικής δραστηριότητας
Ενθαρρύνουμε τα παιδιά και τους εφήβους να ασκούνται καθημερινά για τουλάχιστον μία ώρα, προτιμώντας δραστηριότητες που τους αρέσουν.
 
 
 
Πρόωρη εκπαίδευση
Διδάσκουμε στα παιδιά και στους εφήβους τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία τους
 
     
 
 
 
 
 
     
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή τον προγραμματισμό ραντεβού.
 
     
     
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ
2410614002 - 6974878237