2410614002 Σκοπάδων 7, Λάρισα m_stavs@yahoo.gr
hero image
 
 
 
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ - ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ - ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Σταυράκη Μαρία Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Λάρισα


Η συντήρηση ενός φυσιολογικού βάρους είναι ουσιώδης για την υγεία και τη γονιμότητα των δύο φύλων. Ένας ισορροπημένος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε διαδικασίες γονιμοποίησης, είτε αυτές είναι φυσικές είτε υποβοηθούμενες.

Με μια εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση, είναι δυνατό να ρυθμιστεί το σωματικό βάρος, να βελτιωθεί ο κύκλος και η ωορρηξία, και να προετοιμαστεί το σώμα για μια υγιή κύηση. 

Η διατροφή που προωθεί την υγιή αύξηση ή μείωση του βάρους, περιλαμβάνει φυσικά και ισορροπημένα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά, πρωτεΐνες χαμηλής λιπαρότητας και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. 
Επιπλέον, η διατροφή πρέπει να παρέχει επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και μέταλλα, που είναι σημαντικά για την υγιή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης


Σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης ο οργανισμός της μέλλουσας μητέρας και του εμβρύου παρουσιάζει αλλαγές, οιο οποίες επηρεάζουν κατ' επέκταση και τις διατροφικές ανάγκες.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει ως στόχο την ορθή ανάπτυξη του εμβρύου, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, φολικό οξύ, σίδηρος, βιταμίνη Β12), τη διαχείριση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως ναυτία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αίσθημα καύσου κτλ, την κατάλληλη διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων (πχ διαβήτης κύησης, η υπέρταση κύησης) και τη  γενικότερη διασφάλιση μιας ομαλής έκβασης της κύησης και του επικείμενου τοκετού.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Ο θηλασμός προσφέρει πλήθος οφελών τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα. Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι σημαντική για την παραγωγή υγιών και θρεπτικών γάλακτος. Η μητέρα πρέπει να καταναλώνει επαρκή ποσότητα υγρών και να τρέφεται ισορροπημένα, περιλαμβάνοντας τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον, η μητέρα πρέπει να αποφεύγει ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν δυσανεξία ή αλλεργίες στο μωρό.

Η ορθή καθοδήγηση από έναν επαγγελματία διατροφολόγο θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τήρηση ενός ορθού διαιτολογίου στις σημαντικές αυτές φάσεις της ζωής.
 
 
 
 
 
 
     
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή τον προγραμματισμό ραντεβού.
 
     
     
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ
2410614002 - 6974878237